TEČAJ TREBUŠNIH PLESOV IN DELAVNICE

 

Tečaje vodim vse od leta 2004 in poučevala sem praktično po celi Sloveniji. 

Tečaj trebušnih plesov traja celo šolsko leto s pričetkom jeseni (septembra) in traja vse do konca pomladi. Na koncu tečaja tečajnice trebušnega plesa na letni produkciji pokažejo svoje znanje, ki so ga osvojile tekom leta.

Tečaj se sestoji iz vadbe in plesa. Na začetku se plesalke ogrejejo, nato pa sledi učenje tehnike, ki je potrebna da se osvoji določen nivo znanja in pa koreografija. Plesalke se seznanijo z Egipčansko kulturo, zgodovino in trebušnim plesom. Dobra učiteljica poda tudi znanje o različnih stilih plesov, kostumografiji, tehniki in uporabi rekvizitov.

 

Delavnice trebušnih plesov so sestavljene po sklopih: ena delavnica - en plesni stil. Lahko se naučite plesa s palico - Saidi, nežen Baladi, ples s tančico, ples s činelicami, ples s sabljo, drum solo (ples v spremljavi bobnov), raqs sharki, Khaleegy, ki prihaja iz perzijskega zaliva, floor dance, klasičen orientalski ples, ples s pahljačami, osnove bobnanja na darbuko. Delavnica trebušnih plesov pa tudi lahko bazira samo na učenju določene tehnike ali pa se naučite odrske prezence in ličenja. Delavnica traja od 3-4 ure.